måndag, oktober 12, 2009

Sundhage till landslaget?

Nej, det kommer förmodligen aldrig att inträffa men det kommer att bli intressant att följa alla bortförklaringar och analyser över varför en kvinna aldrig kan träna ett herrlag. En man kan däremot självklart träna ett damlag.

Lilie Persson, nära vän till Sundhage och assisterande förbundskapten för damlandslaget, tycker dock att hon är ett bra val.

– Förutom att hon är upptagen med USA, så rent kompetensmässigt: ja. Hon har den högsta utbildningen som går att ha och erfarenhet från flera olika länder, säger Lilie Persson.
Tänk att jag tycker att jag känner igen scenariot. En kvinna kan vara högt utbildad och ha de bästa meriterna men se det duger inte ändå. Hon saknar ju en viktig detalj, hon är ju kvinna.

Världen idag anno 2009.

2 kommentarer:

Deevo sa...

Jobbet ska tillsättas ur kompetens-kriterier och det har definitivt inte med Sundhages kön att skaffa. Tjejfotboll och herrfotboll är två helt olika sporter. Som att jämföra Tennis och pingis även om de påminner om varandra. Det är oväsentligt att ett div 7 gubblag med lätthet slår världsmästarinnorna. Det är inte på grund av de grunderna som Sundhage just nu inte kommer att bli tillfrågad. Sundhage kan möjligtvis komma på fråga när hon tränat ett herrfotbollslag. Det finns tiotusentals tränare som ligger före henne på listan. Egentligen är det galet att ens diskutera detta seriöst och ta frågan på allvar. Den som kommit upp med idén visar bara på en aningslöshet som gränsar till jag vet inte vad...

Djurgården experimenterade trots varningar från bättre vetande denna säsong med att anställa Jeglertz. Han är en tränare med fantastiska resultat inom tjejfotbollen. Djurgården ligger sist i Allsvenskan och kommer att ramla ur. Jeglertz ligger före Pia Sundhage kompetens- och erfarenhetsmässigt. Han klarade dock inte av omställningen. Det kanske går bättre nästa säsong? Tyvärr har han inget jobb kvar då, och får återgå till tjejfotbollen.

Ge mig en enda anledning till att SvFF ska anställa någon med noll erfarenhet?

Gunilla Hjelm sa...

Deevo:
Du har uppenbarligen inte läst mina bloggregler som finns länkade till höger i bloggen där jag skriver att den som vill kommentera inte ska vara anonym.
Jag släpper igenom för denna gång men vill du kommentera ytterligare så måste du göra det utan att vara anonym.