fredag, januari 09, 2009

Liza Marklund om journalisters ansvar

Detta är en bra krönika angående journalisters ansvar och om att granska journalistiken. Den känns aktuell i allra högsta grad just nu.

Inte minst när det gäller hennes egen inblandning i det som Staffan Heimersson kallade Marklundsfejket.

Det finns ingenting så ömtåat som en kvällstidningsjournalist. Ingenting så oerhört kränkt som en ifrågasatt kritiker. Det finns ingen yrkesgrupp på jorden som blir lika ursinnig över att bli ifrågasatt som grävande reportrar.
Jag vet att det är så, för jag var själv likadan.
När någon ifrågasatte mig eller mitt journalistiska arbete blev jag så ställd att jag fick svindel.


Svindel var det ja...

Och hur många journalister har idag fått svindel av den bloggbävning som pågår? Rätt många är min gissning.

2 kommentarer:

Leroy sa...

Jag har inte fått svindel, jag har dock haft problem med yrsel de senaste åren men det beror nog på stressproblematik, kanske kopplat till den frustration och stress man känner inför att läsare inte kan inse eller läsa vad denna historia bidragit till.

http://monicaantonsson.blogspot.com/2009/01/vi-blev-grundlurade-av-mia-och-liza.html

Den 4é stats makten Journalist tog kontakt med Politiker via Liza o M där Liza sen sa att hon drev en egen politisk agenda och därefter förstörde en persons vison som drev en rörelse utifrån hjärta (Elisabeth H) och själ för att komma åt penning och eget utrymme.

Jag kan inte förstå att man kan misstro allmännheten och den makt man har att välja bort då man ser sig sviken eller kommit till insikt som nu så många verkar känna.

Här handlar det om att kunna leva upp till saker man påstått och lovat och denenda som jag ser aktiv i debatten är Monica A och en del kraftfulla poltiker.

Det är ju så att den politiker som inte står upp för det den påstår eller säga sig driva får finna sig i att inte bli vald nästa gång.

Leroy

Anders Eliasson sa...

"Och hur många journalister har idag fått svindel av den bloggbävning som pågår? Rätt många är min gissning."

Hur många är intresserade över huvud taget?
www.gömda.se