lördag, januari 10, 2009

Sanningen om Gömda i Expressen

Krönika och recension av Isobel Hadley-Kamptz.

Jag sitter med Monica Antonssons "Mia - sanningen om Gömda" framför mig och det finns bara en möjlighet till att det som Marklund hävdar är sant också är sant och det är att Antonsson ihop med diverse myndighetsutlåtanden och inte minst stora delar av Oxelösunds befolkning tvärljuger. Och nej, det handlar inte om detaljer.

..

Antingen har Liza Marklund
utnyttjat Mia och hennes närmaste för att göra en politisk poäng starkare eller också är hon en medioker journalist som inte kollat sina källor. Ingetdera är särskilt smickrande.

2 kommentarer:

APSE sa...

Så är ju mycket av feminismen.
Ett antal "sanningar" som får stora konsekvenser för många män men som ingen vågar ifrågasätta.
Män är djur, kvinnor fabulerar vid skrivmaskinen...

Apse/Antifeminist

Gunilla Hjelm sa...

Antifeminist skriver du dig som och jag måste då fråga. Innebär det att du inte ställer dig bakom att män och kvinnor ska ha samma möjligheter och förutsättningar?

Jag arbetar varje dag som ganska ensam kvinna i ett mansdominerat område. Jag ser strukturerna som behöver brytas för att fler kvinnor ska ta klivet.

Likaväl ser jag strukturerna som behöver brytas på kvinnodominerade områden för att män ska få samma förutsättningar där.

Jag hoppas att vi egentligen är överens om det men låt bli att generalisera om feminister i allmänhet om du vill att jag som centerfeminist ska ta dig på allvar.