lördag, december 27, 2008

Den största mediebluffen i modern svensk historia

Så skriver Tonchi Percan i en artikel på Newsmill.se angående den fullständiga skandal som uppdagats om Liza Marklunds böcker om "Mia".

Monica Antonsson heter den heroiskt modiga journalist som vågat utmana hela den tätt sammansvetsade mediavärlden. Läs hennes blogg här och följ hennes kamp för sanning och upprättelse för dem som fått sina liv förstörda i spåren av en av våra mest inflytelserika journalister.

Det är verkligen den lilla människans kamp mot giganterna. Bakom sig har Monica sig själv och den drivkraft hon besitter. Bakom Liza Marklund finns hela det etablerade mediasverige som gör allt för att lägga locket på och tysta ner en av de största medieskandalerna i modern tid. Kritiska artiklar och tv-inslag stoppas och det fåtal artiklar som skrivs i ämnet finns att läsa hos mindre och kanske mer oberoende media.

Jag böjer mitt huvud i beundran över att någon vågar stå upp för sanningen trots att det förmodligen har kostat henne en karriär. För vilken mediaproducent skulle vilja anställa någon som hotar deras vän, kompis och möjlighet till att tjäna pengar.

Fler artiklar från Newsmill i ämnet här och här.

Inga kommentarer: