söndag, februari 25, 2007

Det kristna kärleksbudskapet

Det kristna kärleksbudskapet

Tolerans

Förståelse

Hjälpsamhet

Barmhärtighet

Ödmjukhet

Men hur är det egentligen?
Abortmotståndet sägs bero på ett värnande om alla liv, även det ofödda.

Läkare som utför aborter riskerar i vissa länder att mördas
Kvinnor dör när de i sin desperation utför illegala aborter

Är dessa liv mindre värda än det ofödda barnets liv????

ANDERS ARBORELIUS och STEN-GUNNAR HEDIN skriver på DN debatt om att de "kristna" kan tvingas fälla en borgerlig regering 2010 om inte KD omvärderar sin positiva hållning i abortfrågan. Ett hot från en mäktig rörelse eller ett patetiskt uttalande från en akterseglad spillra. Olyckligt och skrämmande är det i vilket fall som helst.

Som kristna vill vi vädja till socialministern att inte göra Sverige till ett abortparadis, dit företrädesvis välbärgade kvinnor söker sig för sena aborter...


Vi hoppas att Göran Hägglund vill gå till historien som den som ville hjälpa kvinnor i nöd att få föda sina barn och inte som den som gjorde Sverige till ett mål för abortturism.

Genom att använda orden abortparadis och abortturism vill de få oss läsare att tro att en sen abort är något som utförs under turistliknande, paradisiska förhållanden. De vill skapa en illusion av att kvinnan går direkt från stranden, gör aborten och fortsätter sedan sitt bekväma turistiska lyxliv.

Jag kan inte tro på något annat sätt än att en abort utförs med stor vånda, förtvivlan och som en sista utväg ur ett svårt problem. Jag tror också att det är något som kvinnan kommer att känna skuld över och hon kommer förmodligen att älta händelsen och beslutet om och om igen.

Här skulle den verkligt kristna människan se en meningsfull uppgift. Tänk att genom kärleksfullt bemötande, andlig vägledning och läkande samtal kunna lätta skuldbördan och ge frid. Tänk att hjälpa en förtvivlad människa att gå vidare i livet.

Men det kristna kärleksbudskapet, toleransen och barmhärtigheten känns väldigt långt borta hos dessa båda så kallade "kristna" ledare för pingströrelsen och katolska kyrkan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att lätta skuldbördan har aldrig någonsin inneburit att påstå inför personen att han/hon gjort rätt...skuld känner vi för att vi behöver ångra oss...och när vi ångrar ber vi om förlåtelse, bli förlåtna att skulden lyfts av oss.

Abort har ALLTID dödlig utgång, och kan inte accepteras i ett samhälle där vi står för alla människors lika värde och rätt till liv

Gunilla Hjelm sa...

Av din kommentar förstår jag att du anser att jag:

1, Inte "tror" på "rätt" sätt.

2, är "dom" som ska hållas utanför och du tillhör "vi" som får förlåtelse.

Jag upprepar:
Det kristna kärleksbudskapet
Tolerans
Förståelse
Hjälpsamhet
Barmhärtighet
Ödmjukhet

Varför är så kallade "kristna" människor så snabba att fördöma andra människor.

Federley sa...

Orden de har valt är barocka och visar också på deras egen syn på aborten så tydligt. Som om kvinnor längtade efter att bli gravida för att sedan kunna göra abort. Det är vansinne.