tisdag, maj 31, 2011

Välkommen Helena Jonsson!

Helena Jonsson har valts till ny ordförande för LRF. Ett bra val! Läs gärna på LRF:s hemsida om de frågor hon kommer att driva som ny ordförande.

Helena Jonsson är nötköttsproducent från Småland och har varit ledamot i LRFs förbundsstyrelse sedan 2004, varav det senaste året som vice ordförande. Under sina snart sju år i LRFs riksförbundsstyrelse har hon haft ett stort engagemang i bland annat miljö-, vatten- och äganderättsfrågor. Hon har också arbetat mycket för att den kring bonden kostsamma byråkratin och tidsödande administrationen ska minska.

Helena Jonsson har också ett stort engagemang för en globalt hållbar utveckling och där kan dagens svenska lantbrukare spela en stor roll.

Vad jag förstår är Helena Jonsson andra kvinnan på detta hedervärda uppdrag. Jag hoppas verkligen att hon ska kunna utöva sitt ledarskap utifrån sin kompetens, kunskap och erfarenhet men vet att hon kommer att möta dem som aldrig kan acceptera en kvinna med makt att förändra. Dessa personer kommer att göra allt för att förminska, förlöjliga och kämpa mot henne med alla tillgängliga medel.

Att vid ett högtidstal till den nyvalda ordföranden berätta sexskämt som "många uppfattade som olämpliga och stötande" är bara en början på vad som komma skall.

Vi Centerkvinnor har många, många års erfarenhet och kunskap kring alla de härskartekniker en kvinna möter på sin väg i karriären. Det stöd som vi kan erbjuda är ett av de mervärden som Du kan få som medlem hos oss. Hör av dig Helena så berättar jag mer!

2 kommentarer:

Alice sa...

Bra blogginlägg! Helena är dock andra kvinnan som förbundsordförande. Första heter Caroline Trapp.

http://www.lrfhistoria.se/tabeller/lrfs-presidium-tabell/

Gunilla Hjelm sa...

Tack Alice för rättelsen. Uppenbarligen hade jag inte koll på det.
/Gunilla