fredag, augusti 13, 2010

Frihetsvalet 2010 - ett ideologiskt val!

Äntligen!

Äntligen en valrörelse som handlar om ideologi! Nu visar det sig vilka skillnader det faktiskt är mellan de olika alternativen. Det är något som jag och många med mig efterlyst under många år.

Faktum är att jag tror att det är Vänsterpatiernas samarbete vi har att tacka för detta. Socialdemokraterna kan inte längre komma undan med någon slags borgerlig halvmesyr avsedd för mittenväljarna utan väljarna kan klart och tydligt se att valet står mellan frihet och valfrihet eller socialism och vänsterstyre.

Så här klokt skriver Lennart Pettersson, Centerpartistisk riksdagsledamot från Skåne i ett Facebookinlägg:

Vi har olika syn på företag och familjer. Vänsterpartiet vill att kommunala kök ska sälja mat till familjerna för självkostnadspris. De vill konkurrera ut de privata företagen i sann kommunistisk anda. Centerpartiet vill sänka restuarangmomsen och dessutom fortsätta sänka arbetsgivaravgifterna. Det skapar fler företag och fler får livspusslet att gå ihop!

Och socialdemokraternas lösning är mer politiskt styrd kommunal hemtjänst istället för de som blir varslade när vänsterpartierna stoppar RUT.

Detta är bara två exempel på den ideologiska skillnad som kommer att bli avgörande i valet 2010.

Vänsterpartierna vill ha ett samhälle där en grupp politiker ska styra vilken mat som du ska äta till middag. Nämligen den mat som kommunen serverar och till en kvalitet som politiker bestämt och av en personal som får en lön och anställning som är politiskt beslutad.

Centerpartiet tror istället på att med sänkt restaurangmoms underlätta för fler att kunna gå till valfri restaurang eller få valfri mat levererad till hemmet serverad och levererad av valfri restaurangföretagare som kan leva på, och utveckla sitt företag.

Vänsterpartierna vill ha ett samhälle där en grupp politiker ska styra vilka sysslor som du ska kunna få hjälp med i ditt hem, vem som ska utföra dessa sysslor och av en personal som får en lön och anställning som är politiskt beslutad.

Centerpartiet tror istället på att med hjälp av RUT och LOV underlätta för fler att få valfri hjälp under valfri tid från valfritt företag.

Vi Centerpartister vet att Du sjäv är bäst på att bestämma hur Du vill ha det i Ditt liv!
Gör frihetsvalet 2010 - rösta på Centerpartiet!

Inga kommentarer: