söndag, maj 16, 2010

Miljöpartiet chockhöjer kostnaderna för företagen

Så har miljöpartiet bestämt att de ska driva igenom 35 timmarsvecka. Jönköpings läns miljöpartister har varit drivande och är idag nöjda men vet inte hur reformen ska finansieras.
- Jag tror det är väldigt realistiskt, det ligger väldigt rätt i tiden. Vi ska göra massor av saker hela tiden och det är inte hållbart, säger Magnus Berndtzon, talesman för Miljöpartiet i Jönköping.

Så syftet är att människor ska få mer fritid för att kunna göra massor av saker. Men vem ska betala? Jo det blir förstås arbetsgivaren.

För Vetlanda kommuns räkning innebär det att vi skulle bli tvungna att anställa ytterligare 357 personer och därmed öka våra kostnader med ca 140 miljoner om året. Det skulle kräva en skattehöjning på mer än 3 kronor eller besparingar på motsvarande en tredjedel av barn och utbildningsnämndens hela budget och hotar hela vårt välfärdssystem.

Jag hoppas verkligen att väljarna är kloka nog att välja Centerpartiet och Alliansen i höstens val. För nu driver både MP och V frågan om kortare arbetstid i vänsterpartiernas samarbete.

Inga kommentarer: