tisdag, mars 02, 2010

Hur tänkte (S) här? Om hushållsnära tjänster.

En intressant artikel i DN om att (S) vill satsa på småföretagare i förorterna bjuder på oanade insikter om vänsterkartellens politik.

- Det finns många kreativa och duktiga människor som vill driva en egen verksamhet. Genom mikrolånen skulle vi kunna skapa tusentals nya jobb, säger Carin Jämtin.

Jaha det låter ju bra. Småföretagare som jobbskapare. Vilka jobb kan det då vara frågan om?

Det handlar bland annat om byggprojekt, städ- och renhållningstjänster, bevakningsverksamhet, anläggningsarbeten och vård- och omsorgstjänster.

Jamen härligt! (S) har kommit till insikt, tänker jag.

- När man till exempel bygger en ny skola så finns det oftast bra företagare i området. Då kan man göra om upphandlingsreglerna så att man gynnar de lokala verksamheterna. Detsamma gäller för löpande arbeten som till exempel städning och matlagning, säger Carin Jämtin.

Fast börjar man skrapa på ytan så inser man att riktigt så enkelt är det inte. Det hela bygger på att kommunen ska låna ut pengar till en företagare för att denne ska kunna vara med och tävla om kommunens egna upphandlingar. Detta ska dessutom bara gälla förorter.

Att kommunen tvingar småföretagaren att bli beroende av kommunala lån och upphandlingar är tydligen okej men i nästa andetag vill den rödgröna röran så fort som möjligt avskaffa succén med hushållsnära tjänster, arbeten som skapats utan kommunal inblandning.

Inkonsekvent och ologiskt... någon?

Inga kommentarer: