måndag, februari 15, 2010

Ett kallare Sverige?

Så här genomförkyld och nerbäddad i soffan med filt och the så hinner man surfa runt och läsa på webben.

Tydligen har LO presenterat en undersökning som skulle visa att Sverige har blivit hårdare och kallare. En av frågorna i undersökningen är: Upplever du att regeringen har “hjärtat på det rätta stället” när det gäller hur man hanterar de sjuka?

Som man frågar får man svar brukar det ju heta och en majoritet har också svarat nej på frågan.

För en tid sedan gjorde oppositionens tidning Pravda... eller jag menar förstås Aftonbladet en kampanj mot regeringens förslag för att hjälpa människor tillbaka till arbete.

De plockade fram en kvinna som var utförsäkrad och hon fick stort utrymme i kampanjen. Nu är det bara det att vårt nya informationssamhälle också gör det möjligt att med enkla medel kolla upp vad som ligger bakom en tidnings artiklar. Alexandra, som skulle fronta och symbolisera regeringens "hårda" linje var också en flitig twittrare och bloggare och med hennes egna ord växte en annorlunda bild fram än den Aftonbladet ville visa. Nu är hennes bloggar och Twitter nedstängda förmodligen började det brännas under fötterna men en del av hennes inlägg finns sammanställda här. Jag hittade dit via denna blogg som också länkar till Alexandras debattartiklar på Aftonbladet.

Jag säger som jag brukar. Tänk på vad du lägger ut på internet för det finns kvar där för alltid.

Inga kommentarer: