lördag, november 07, 2009

Vice förbundsordföranden fick ordet

I en spalt i Centerkvinnornas månadsbrev alltså... här kommer min text.

Min mormor Berta Karlsson som föddes 1905 var en av pionjärerna i dåvarande Centerkvinnorna (SLKF) i sin hemkommun, Älghult i Småland. Hon satt i kommunala nämnder och hon stred för kvinnors rätt och lika värde. Som småbrukarhustru var hennes dag fylld av arbete men hon hade ändå tid till ett aktivt samhällsengagemang. Det är tack vare henne och många andra starka, engagerade och kunniga kvinnor som jämställdhetsfrågorna finns som ett naturligt inslag i vårt moderna samhälle.

Det är i år 30 år sedan vi fick vår första jämställdhetslag, en lagstiftning som drevs igenom av det Centerpartistiska statsrådet Karin Andersson. Låt oss vara stolta över det arv vi har att förvalta och låt oss föra detta arv vidare till våra barn och barnbarn på samma sätt som vi fått arvet av tidigare generationers vardagshjältinnor.

Jämställdhet är retro skriver Centerkvinnorna och vi syftar då på att även om möjligheterna för dagens kvinnor ser helt annorlunda ut än de gjorde på min mormors tid så har vi fortfarande mycket arbete kvar till verklig jämställdhet mellan kvinnor och män.

Vi tar vår stolta historia med oss in i framtiden!

Inga kommentarer: