lördag, juli 04, 2009

Minisemester

Det blev en hastigt bestämd resa till Göteborg efter jobbet igår kväll. På väg dit bokade vi ett hotellrum för natten och idag har vi njutit av vackert väder och ledighet.

Först blev det ett besök på Gunnebo slott. Mycket sevärt. Sedan åkte vi ut mot Marstrand. Planen var att hitta en vacker plats där lunchen kunde avnjutas. Som vanligt när vi är ute så här så är det rökt fisk som gäller till lunch och vi hittade ett fantastiskt litet rökeri i Tjuvkil där vi kunde köpa rökt lax med tillbehör. Ja där fanns också café och ett fotogalleri med ägarnas naturfotografier. Jag kan rekommendera ett besök för den som har vägarna åt detta hållet för bakom den oansenliga skylten om rökt lax vid vägen dolde sig ett spännande och annorlunda ställe och företagsamma människor som ordnade resor med tigerspaning, fotokurser och mycket annat.

Sedan hittade vi en härlig plats på klipphällarna vid havet. När man sitter så med havet kluckande mot klipporna och med ett gott brytbröd och en alldeles nyrökt lax då är livet gott att leva.

Inga kommentarer: