fredag, juni 05, 2009

Tänk tanken

att det varit någon politiker som lånat ut lägenheten och umgåtts med HA. Vilka skriverier tror ni det hade blivit. Tänk tanken att det varit Mona Sahlin eller Fredrik Reifeldt.

Jag tror knappast att den personen i så fall kommit undan med den milda skrivningen om att det är en tragedi.

Eller att Expressens Tomas Mattsson skulle givit detta försvarstal där han snabbast möjligt försöker tysta ner hela historien och inte gräva mer i den. Thomas Mattsson har nu själv kollat av att Expressens artiklar minsann är oberoende. Says who? Jo, den felande tidningens egna ansvariga. Vad vet vi läsare egentligen om medias kontakter med omvärlden eller arbetssätt? Inte ett smack. Där gäller ingen offentlighetsprincip. Ingen kan ifrågasätta, ingen kan kontrollera och om inte HA själva pratat bredvid mun så hade vi aldrig fått veta detta heller.
Thomas Mattsson berättar att man nu tittat på Expressens publiceringar när det gäller Hells Angels och kommit fram till att det inte finns några tvivel när det gäller tidningens oberoende.
Jämför gärna medias minimala bevakning av Staffan Erfors med den enorma mediebevakningen av Wanja Lundby Wedin. Ännu har jag inte sett något reportage där media jagat Staffan Erfors eller vaktat på honom utanför hans lägenhet. Jag har inte sett några reportage där han ställs mot väggen eller tvingas till uttalanden. Nej, han lämnas i fred utan att behöva ge några kommentarer. Jag är inte förvånad.

Den enda som uttalar sig är Thomas Mattsson och enligt honom så är Staffan Erfors så duktig och kompetent så att få något nytt jobb ska inte vara något problem. Och vi kan förstå att denna "lilla missen" snart ska vara glömd och förlåten. Ja, den är det nog redan faktiskt och så kan Expressen snabbt gå vidare för att bevaka nästa politiker in på bara skinnet.
Det här är en mycket tråkig historia, där omdömet sviktat i frågan om relationen med Möller. Men Erfors är en erfaren journalist som haft chefsposter på tv-bolag och tidningar, och han kommer rimligen snabbt att erbjudas jobb i mediebranschen – kanske av något PR-bolag? – och för Expressen gäller nu att fokusera på att utveckla tidningen.

Inga kommentarer: