lördag, februari 14, 2009

Vems var idén egentligen?

I dagens VP beskriver kommundelsrådets ordförande i Björköby Gunnar Holm (C) (Fast journalisten glömde partibeteckningen) hur idén med en-kronastomterna kom till. Jag kan bara bekräfta bilden. Både jag och tjänsteman på Tekniska kontoret hade samtal med en mycket engagerad Bjököbybo. Han hade en eventuell köpare till tomterna i Björköby och vi diskuterade om kommunen skulle kunna sälja för en symbolisk summa. Därefter hade vi diskussionen i Tekniska nämnden och tog beslutet att erbjuda alla färdiga villatomter, utom i centralorten, för en krona.

Efter beslutet i nämnden lades nyheten ut på Vetlanda kommuns hemsida där den fångades upp av media. Genomslaget blev fantastiskt. Jag tror att den fyndiga vinkeln från Smålandsnytts reporter om jämförelse mellan mobil för en krona eller tomt för en krona var en av anledningarna till det stora genomslaget i riksmedia.

ca 60 tomter av 100 förhandsbokades raskt och telefonerna gick varma på tekniska kontoret.

Tyvärr kom finanskris och lågkonjunktur och stoppade upp mycket men ett 20-tal tomter är sålda och vi får hoppas att det vänder så att även de andra kan säljas.

Inga kommentarer: