söndag, december 21, 2008

Summering av hösten

Så är det dags att summera de första månaderna av det nya uppdraget. Det har varit en intensiv tid med mycket nya intryck och nu är det dags att dra slutsatser och ta ny höjd inför 2009.

Säkerligen har jag gjort en del misstag, konstigt vore det annars men jag har också sett och noterat en del som jag vill förändra inför det nya året. Bara någon vecka in på det nya året kommer vi fyra borgerliga allianspartier att samlas för att gå igenom vårt måldokument. Detta kommer att bli ett viktigt möte där vi kan lägga upp en handlingsplan och fördela ansvarsområden för att kunna genomföra så mycket som möjligt av de mål vi satte upp tillsammans för Vetlanda kommuns bästa. Inom alliansen finns många goda ideér och tankar om effektivisering och optimering av verksamheterna. Det gäller nu att var och en blir aktiv, lägger förslag och tar tag i det praktiska arbetet.

Det politiska landskapet har också förändrats. Min målsättning har hela tiden varit att vi, gärna tillsammans över blockgränserna, ska kunna samarbeta och diskutera lösningar på de problem som vi står inför i och med lågkonjunkturens intåg. Nu har oppositionen valt en mer renodlad oppositionsroll och det är bara att beklaga. Dessutom finns avhoppade moderater som skapat ett nytt parti Wetlandalistan. Ett parti som kommer att göra allt för att slå kilar i allianssamarbetet i syfte att locka till sig väljare.

Min målsättning är att vi under de kommande två åren ska kunna växla upp allianssamarbetet. Att vi ska kunna fördela uppgifter och ansvar på ett tydligare sätt. Vi har ordförande (100%) och förste vice ordförande (60%) i kommunstyrelsen. Vi har ordförandeposter och förste vice ordförande i alla nämnder och styrelser, vi har många duktiga ledamöter ordinarie och ersättare. Vi är fyra partier och inte alltid överens i alla frågor men vi har gemensamma mål för Vetlanda. Med en numera dubbel opposition så gäller det att ta nya friska tag och hugga in på det praktiska arbetet med engagemang.

Tillsammans gör vi Vetlanda kommun ännu bättre.

2 kommentarer:

jennie sa...

Hej Gunilla! Jag har läst flera av dina inlägg och tycker det är förargligt att du utger så mycket felaktig och förvrängd information! Att Wetlandalistan består av avhoppade moderater låter inte särskilt rimligt då det är ett växande parti. Vad gäller äldreboendefrågan tror jag att de flesta äldre vill ha möjligheten att välja vart de själva vill bo, istället för att bli skickade till ekenässjön. Det är människor och inte pengar vi pratar om, fast du kanske hellre skulle bli ivägskickad på gamla dar, bort från stan, vad vet jag. Själv är jag inte delaktig i något parti utan bara intresserad.

Gunilla Hjelm sa...

Jag skrev att det var avhoppade moderater som SKAPAT partiet Wetlandalistan.

Och jag tror att även de äldre i norra kommundelen vill välja var de vill bo och inte alltid tvingas in till stan. Därför tycker jag och många med mig att det ska finnas äldreboenden såväl i de kringliggande samhällena som i centralorten.

Ur kommentarsreglerna för den här bloggen: Den här bloggen tillåter inga anonyma inlägg.

Därför kommer jag i fortsättningen inte att publicera "jennies" kommentarer så länge "hon" inte kan stå upp för sina åsikter utan att vara anonym.