måndag, augusti 25, 2008

Att ta sitt uppdrag på allvar

På tisdag (imorgon) ska jag träffa revisionen för att prata om Tekniska nämndens arbete. Jag fick kallelsen och dagordningen i torsdags eftermiddag.

I kallelsen framgår att nämndens verksamhet ska belysas som en SWOT-analys det vill säga presidiet ska kommentera nämndens styrkor, svagheter, möjligheter och hot inom ett antal, av revisionen utvalda områden.

Ur dagordningens punkter kan jag se att det är i stort sett hela nämndens verksamhet som ska kommenteras. Ett jättejobb som jag har fått hela två arbetsdagar på mig att förbereda. Och de två arbetsdagarna är redan förut kraftigt uppbokade med annat. Fast de kanske har tänkt som i sketchen, ni vet.

"Du har ju hela helgen på dig".

Jag tycker inte att idén är dålig men om vi hade fått tid på oss så kunde vi använt ett nämndmöte till att diskutera punkterna ur nämndens perspektiv och göra en SWOT-analys utifrån den diskussionen. Som det är nu blir uppgiften omöjlig att genomföra mer än på en mycket översiktlig och grund nivå. Så nu räknar jag med att få skämmas i morgon inför revisionen för att jag inte hunnit göra uppgiften så som de hade tänkt.

Det kanske var så de hade tänkt.

1 kommentar:

Lars sa...

Lite märkligt att du vill dra ihop hela nämnden för att kunna genomföra SWOT-analysen.

Du skriver ju att det enligt kallelsen är presidiet som skall genomföra SWOT:en.

Det vore schyst om du kan skicka mig kallelsen alternativt publicera den så vi andra också kan bedömma hur vida det är ett jättejobb eller ej. Det är ju inte alltid som en SWOT-analys är ett jättejobb. Har man stenkoll på verksamheten brukar det vara en ganska medioker arbetsinsats.