torsdag, augusti 28, 2008

Andra halvleken börjar!

Så är rubriken på ett reklamblad från socialdemokraterna i Vetlanda som kom i brevlådan igår. Av textinnehållet kan jag anta att det är en rikskampanj som kombinerats med lokal kampanj.

Lite ur texten:
Den moderatstyrda regeringen driver en hjärtlös och omoralisk politik. Allvarligt sjuka människor riskerar att bli utförsäkrade, dödssjuka ska fasas ut ur vårt gemensamma försäkringssystem.

Den kommunala ekonomin är ansträngd och hårda sparbeting hotar förskolor, skolor, vård och omsorg. Barngrupper riskerar att bli allt större. Gamla hotas med flyttning från sina äldreboenden. Trenden för dagen i borgerlig politik både i regeringen och här i Vetlanda är konkurrensutsättning och privatisering. Borgarna tror på marknaden.

Det är hårda ord men bra att socialdemokraterna tydligt visar var de står. Under många år har Vetlanda kommun haft samlingsstyre med majoritetsmarkering men sedan 2006 finns socialdemokraterna i opposition. Vi har säkert olika uppfattningar om varför samverkansavtalet upphörde och jag har min bild av hur det fungerade eller rättare sagt inte fungerade i alla fall från 2002 och framåt.

Vad har då socialdemokraterna för lösning på de kärva tiderna.
Vi socialdemokrater tror inte på sådana enkla lösningar. Vi vill inte utsätta de som behöver kommunens omsorg för marknadens villkor. Vi tror att en stark offentlig sektor behövs för att vi tillsammans kan skapa ett bra samhälle.
punkt!

Ehh!

Vad innebär det?

Skattehöjning varje år?

Bara påståenden och inga lösningar eller svar. Det kallar socialdemokraterna en ny politik för Vetlanda. Tack för att jag fick veta det. Kan vara bra att känna till de lokala socialdemokraternas ståndpunkter i mitt kommande uppdrag.

1 kommentar:

Magnus Persson sa...

Det betyder naturligtvis att de tror på andra enkla lösningar. Gack och skriv en insändare om saken i lokaltidningen vetja! ;-)