tisdag, september 20, 2005

Hur mycket ska en kvinna behöva ta...

Mäns våld mot kvinnor beskrivs ofta i förmildrande ordalag. Det kan beskrivas som familjebråk och relationsproblem, vilket antyder att det egentligen inte är så farligt eller ett litet gräl bara. Av någon anledning tycks omgivningen blunda för alla signaler om hot, våld och misshandel.

I Sävsjö inträffade igår en tragedi. En man och en kvinna ligger i skillsmässa. Mannen har flyttat ut från det gemensamma hemmet. Enligt Expressen berättar en granne:
- Visserligen hade han flyttat ut från villan och det var allmänt känt att han var arg på sin fru, men att det skulle sluta så här anade nog ingen.
Det var alltså allmänt känt att han var arg på sin fru, enligt denna granne.

I fredags urartade ett gräl mellan mannen och kvinnan så pass att mannen gick lös med en hammare på kvinnans bil. han greps dock inte eftersom han var lugn och erkände skadegörelsen. Trots ett kraftfullt hot mot kvinnan och hennes säkerhet så tar man inte det på allvar!

Igår väntade han på kvinnan utanför barnens skola. Han planerade att först ta hennes liv och därefter sitt eget. Han bar med sig en kniv som han flera gånger högg kvinnan med inför deras och andras chockade barn. Därefter tog han sitt eget liv.

En stor tragedi, men också ett prov på samhällets bristande respekt för en kvinnas säkerhet och liv.

Inga kommentarer: