onsdag, juni 30, 2010

Försäkringskassans positiva nyhet

Sedan rehabiliteringskedjan infördes i juli 2008 har handläggningen förbättrats, sjukskrivningstiden har blivit kortare och de påbörjade sjukfallen har minskat, enligt Försäkringskassan. De nya tidsgränserna i kedjan har bland annat gjort att sjukskrivnas arbetsförmåga utreds snabbare och att samarbetet mellan de olika aktörerna blivit bättre.

Ja försäkringskassans utvärdering av det nya sjukförsäkringssystemet visar på många oerhört positiva effekter för den enskilda människan.

Folk hamnar inte mellan stolarna på samma sätt längre och man får snabbare hjälp att bli frisk. Förut kunde ärenden ligga hur länge som helst och varken vården eller arbetsgivaren hade något driv i frågan

Nu skulle man ju tycka att detta skulle vara en nyhet som skulle slås upp stort i media men icke. En liten artikel som jag höll på att missa på Expressens hemsida eftersom rubriken knappast antydde det positiva innehållet.

"Stupstock" gillas av F-kassan

Ännu har jag inte sett att nyheten varit ute på varken Aftonbladet, Svd eller DN. Nej positiva nyheter om Alliansens arbete är uppenbarligen inte intressanta för media att berätta om. Så får vi bloggare göra det istället då.

Inga kommentarer: