fredag, maj 21, 2010

Spännande val av ny Landshövding för Jönköpings län

Lars Engqvist Landshövding för Jönköpings län lämnar sin post när hans förordnande går ut den 1 september 2010. Jag hälsar honom och hans fru välkomna till Vetlanda kommun och Näshult där de kommer att bosätta sig i fortsättningen.

Jag har träffat Lars Engqvist ett flertal gånger under mina ett och ett halvt år som Kommunalråd och känner ett stort förtroende för honom i hans uppdrag som Landshövding. Han har varit en god representant för Jönköpings län och varit pådrivande i många frågor bland annat i frågan om att arbeta aktivt med jämställdhet.

Det har samtidigt varit spännande att se vem regeringen skulle utse som ny Landshövding för länet och nu har vi fått besked om att det blir Minoo Akhtarzand som kommer att efterträda Lars Engqvist.

Ett mycket spännande val av en kvinna med både djup och bred kompetens. Utbildad civilingenjör och med en bakgrund bland annat som generaldirektör för banverket. Det bådar gott inför de för länet så viktiga frågorna om infrastruktur och högskola och det är också det som hon själv bland annat lyfter som viktiga frågor i en radiointervju som du kan lyssna på här.

Jag vill passa på att hälsa Minoo Akhtarzand välkommen till länet och förstås också till besök hos oss här i Vetlanda och ser fram emot konstruktiva möten för kommunens och länets bästa.

Inga kommentarer: