lördag, maj 08, 2010

Jag kör nu på biogas!

Vi har köpt bil...biogasbil!
Vi har under en längre tid kollat runt, funderat och deltagit i auktioner för att köpa bil. Val av bil var inte självklart, snarare rätt bil till rätt pris och vi har bjudit på lite alla möjliga modeller och märken.

Nu var det i alla fall en bil som jag verkligen ville ha, en Passat bensin/biogasbil, nästan helt ny bara 1800 mil. Vi bestämde en limit och jag skulle buda på tåget till Stockholm i torsdags.

Just när jag lagt mitt sista bud 400 kronor under min limit så kopplade internet ner i tunnlarna strax innan Stockholm och det tog en liten stund innan jag fick igång internet igen. Döm om min förvåning när jag konstaterade att jag vunnit budgivningen.

Damen bredvid mig frågade nyfiket när jag packade ner datorn i väskan. "Fick du den?" Hon hade följt min budgivning och vi pratade lite om hur annorlunda det är numera när man till och med köper bil på nätauktion.

Nu blev allt lite brått och Håkan fick fixa finansieringen och allt praktiskt medan jag var på konferens och sedan tog han tåget upp till Stockholm och vi åkte tillsammans med vårt nyförvärv hem i går kväll.

Så nu har jag tankat biogas första gången.


I Centerpartiets landsbygdsmanifest finns biogasmackar med som en del och nu hoppas jag på en ordentlig utbyggnad... för miljöns skull!

Fler bilder

2 kommentarer:

Dan Ljungström sa...

Lycka till med nya bilen. Nu får vi fortsätta att arbeta för att få en biogasmack i Vetlanda.

Gunilla Hjelm sa...

Ja det är verkligen viktigt att vi i höglandskommunerna får möjlighet att tanka biogas också. Nu bidrar jag till att efterfrågan ökar.

För miljön!