måndag, april 26, 2010

MP förödande för landsbygdens turistföretagare

Socialdemokraterna lägger sig platt för Ohly och Wetterstrand i fråga efter fråga och det blir för varje dag tydligare att den rödgröna röran kommer att bli förödande för Sverige om de skulle vinna valet 2010.

Det senaste exemplet är MP:s politik för att minska vårt resande.

För det första är det ett urbota dumt, oliberalt och vansinnigt sätt att tvinga Sveriges befolkning att minska sina globala kontakter. En bekant behövde 63 timmar på tåg för en hemresa i spåren av askmolnet. Klart man kommer att stanna hemma nästa gång då.

För det andra är jag visserligen också för en satsning på höghastighetståg. Men att vara så naiv så att man tror att det skulle ersätta den flygtrafik som idag finns är förvånande. Ska hela Sverige delas av enorma breda "gator" med fyra eller till och med fem spår i bredd? Vad kommer berörda markägare att säga om det? Hur tar man hand om säkerheten i ett sådant sårbart system.

För det tredje så kommer Miljöpartiets politik att vara fullständigt förödande för vår svenska landsbygd och dess småskaliga turistnäring. För i samma utsträckning som MP vill förbjuda människor att resa från Sverige så vill de uppenbarligen hindra utländska turister att ta sig hit.

Närmare 160 000 personer är idag sysselsatta inom turistnäringen och det är en enorm tillväxtbrasch som MP vill kraftigt begränsa.

Smålands turism gör en storsatsning på charterturism med flyg till Jönköpings flygplats från ett antal destinationer i bland annat Tyskland. Bara denna satsning har gett ca 8000 nya gästnätter till Jönköpings län. Denna satsning skulle bli helt omöjlig med MP:s politik eftersom de vill hindra all flygtrafik i södra Sverige.

Och inte bara det.

Förutom att MP vill hindra turister från att flyga till Sverige så vill de dessutom hindra turister från att komma hit med bil.

Hela Sveriges landsbygd med alla små turistföretag är oerhört beroende av att turister kan ta sig till de olika aktiviteterna med bil. I MP:s Sverige kommer turisterna att få en bensinprischock för bensinen kommer att kosta minst 2 kronor mer per liter än i dag och detta kommer bara att gynna storstäderna. Säg den turist som vill lägga extra dyra bensinpengar för att åka till caféet eller sevärdheten som ligger på landsbygden.

En röst på den rödgröna röran är detsamma som att lägga en död hand över hela Sveriges landsbygdsturism. Detta är ett hot mot den snabbast växande tillväxtbraschen idag och därmed i förlängningen ett hot mot 160 000 jobb.

Ytterligare ett argument för att rösta på Centerpartiet i höstens val!

Inga kommentarer: