torsdag, februari 11, 2010

Individuell löneutveckling inget för Miljöpartiet

Via Rickard Nordin (Eksjöbo i förskingrigen) hittar jag detta helt vansinniga utspel från Miljöpartiet i Göteborg. De väljer att liera sig med (V) och röstar för en motion om ett lönetak för kommunens anställda. Miljöpartiet som gärna vill låtsas vara ett socialliberalt parti visar verkligen var de egentligen står på den politiska skalan. Låååångt ut till vänster.

"Konsekvensen av förslaget kommer att innebära en lönepolicy där faktorer som kompetens, utbud/efterfrågan på arbetskraft och prestation får en mindre synlig löneeffekt. Istället kommer de timmar som den anställde lägger ner på sitt arbete att vara en tydligare faktor för vilken lön som erhålls."

Kommunal som är det fackförbund som organiserar många inom kommuners verksamhet skriver så här på sin hemsida angående löneutveckling.

Vi måste utveckla den lokala lönesättningen. Det är enda sättet för medlemmarna att få löner som grundar sig på deras utveckling i sitt arbete. De lokala lönesystemen utvecklas i samarbete mellan sektioner, avdelningar, förbund och medlemmar.

Till och med facket är emot Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Det skickar en tydlig signal till landets väljare.

Inga kommentarer: