söndag, december 27, 2009

Saab och mediernas ansvar

Medierna målade Saab i mörka färger


Bidragit negativt

Mikael Wickelgren håller med om att bevakningen målat speciellt Saab men även Volvo i mörka färger. Detta har fått betydande effekter som sänkt bolagens chanser att överleva, säger han.

– Det har nästan bara handlat om att det nu är kris och fara på färde. En enda gång har det ringt en journalist som sagt; nu har vi enbart rapporterat negativt, så nu får du gärna prata om något i detta som är positivt.

Denna mörka bild anser Mikael Wickelgren står bakom en stor del av det missförtroende som finns mot Saab Automobile, och därmed har bidragit till att sänka fordonstillverkaren.

– Bevakningen har hela tiden eskalerat: Nu är det dåligt, men nu blir det ännu värre. I ett års tid har det låtit så medan tidningarna väntat på konkursen. Klart att förtroendet för bolaget drösat i golvet.

1 kommentar:

magnus_jo sa...

Jag håller med dig att fordons forskare och andra byråkrater har uttalat sig onödigt negativt om SAAB tyvärr har våra politiker i Stockholm hakat på jag stöder Alliansen o Centern att staten ska inte äga fabriker men man ska stötta sin industri på olika sätt. Någon som sett en Fransk polis polis köra en icke fransk bil? tex men även forskning och andra indirekta stöd är vi helt utanför spelplanen Volvo får betydligt bättre stöd i Belgien än i Sverige....

magnusjo
http://magnusjo.centerpartiet.net/