onsdag, maj 06, 2009

Sexköpslagen

Jag har förstått att jag inte är liberal i CUF:s ögon men i så fall är jag stolt över det. Kalla mig gärna också gammaldags eller något annat smickrande i detta fallet.

Jag bävade när jag fick höra om CUF:s stämmobeslut och jag tar kraftfullt avstånd från det.

Sex är för mig en handling som bygger på tillit, förtroende och förhoppningsvis också kärlek. Det är en ynnest från person till annan att ge och ta emot. Det bygger på ömsesidig respekt och jämställdhet.

Prostitution är något helt annat. Det bygger på någons våta dröm om en person som är villig att ge någon annan njutning så fort tillräckliga pengar har lagts på bordet. Det bygger på att någon anser sig ha rätt att bestämma över någon annans mest intima handlingar. Det bygger på att någon ser andra människor som en handelsvara och som ett medel för sin egen egoism. Det finns ingen som helst respekt och jämställdhet i det.

Jag har respekt för människors olika åsikter men kan aldrig respektera en människosyn som detta ger prov på. Aldrig...

1 kommentar:

Jonas Rask Samuelsson sa...

Bra blogg och kul att du tagit upp bloggandet igen. En fundering från en som är gränslandet mellan CUF & Centerpartiet är hur vi gör inom omsorgen. Där finns den här diskussionen också men är inte löst. Det är det gjort i flera andra länder.