tisdag, januari 13, 2009

Spännande om Liza Marklund

Hittade en spännande artikel på Aftonblandet. Några andra författare/journalister får uttala sig om Liza Marklund och skandalen om "Gömda".

Ja må då säga att det är en skandal i sig det somliga skriver.

Jan Guillou säger:
Mitt intryck är att de personer som i huvudsak är indignerade i debatten i allmänhet inte läser böcker och i synnerhet inte har läst Liza Marklunds bok. Bokläsare, till skillnad från sådana här nätaktivister, måste ha stött på den här typen av dokumentära romaner tidigare.

Men tack så mycket! Så nedvärderande att peta bort kritikerna ungefär som smuts under naglarna eller mjäll på axeln. Nog för att jag uppfattat Jan Guillou även tidigare som en arrogant människa men detta gick då utanpå allt annat. Och hur var det med den boken "Ondskan"?

Leif GW Persson:
många av de bästa författarna gör så där. Sanning är något ganska subjektivt. Hon hade väl något syfte med att inte låta det stämma, ibland kan man förstärka poängen genom att ljuga.

Denna kommentar bekräftar mitt intryck av denne "professor". Han har förmodligen ständiga problem med att hålla sig till sanningen. Hur var det med professuren och hur var det med den där boken hans som anklagades för att ha utnyttjat brottsoffer?

Är detta representativt för den svenska författarkåren. Ja, då har KulturSverige ett jätteproblem.

Inga kommentarer: