fredag, november 21, 2008

Höglandets kommunalförbund

Idag har direktionen haft sammanträde och vi beslutade att lägga samman höglandskommunernas IT-avdelningar till en gemensam enhet.

Här finns goda möjligheter att ta vara på spetskompetens och kunskaper. Det kändes mycket bra att göra denna förändring som jag tror är mycket viktig och jag tror att den kan leda till andra bra sammarbeten på Höglandet.

1 kommentar:

Lars sa...

Jag hoppas att ni tänkt på att det måste finnas en reträttväg om det går som det gjorde i Halland för ett antal år sedan. Där skenade kostnaderna när de slog samman IT-enhererna.

I en annan sammanslagning blev det de små kommunerna i gruppen som gick ut som vinnare ur ett ekonomiskt perspektiv. Där blev resultatet att de större kommunerna kom att subventionera de små eftersom politikerna inte hade tänkt ut hur ekonomistyrningsn skulle skötas i den nya enheten.

Skulle motsvarande problem uppstå i denna sammanslagning så tror jag inte Vetlandas kommuninvånare blir så glada när de får veta att de betalar IT-verksamheterna i Aneby och Sävsjö med sina pengar. Det är därför både viktigt att se till att ekonomistyrningen fungerar samtidigat som det måste finnas en retrettväg.

Nåväl, att bedömma vad som blir bäst för vår kommun när det gäller IT-drift och kostnader är väl inte din starka sida med tanke på att du är beredd att dra på dig nya kostnadsproblem i form av satsning på Nya Tjustkulle.