onsdag, september 03, 2008

Möte med kommundelsråden

Vi har ikväll haft möte med kommundelsråden och det var ett bra möte med information om översiktsplan, vindkraft, strandskydd, nytt leaderområde plus några frågeställningar från kommundelsråden.

Under kvällen fick jag höra att Lars-Olof Reinfeldt, före detta moderat, numera politisk vilde, på sin blogg hävdar att jag infört censur i kommunen. Eftersom detta är en ytterligt allvarlig anklagelse så ville jag se själv innan jag går vidare med det.

Så här skriver han på bloggen:

Politisk censur

Vi har från den 1 September fått ett nytt Centerpartistisk kommunalråd i Vetlanda.
Det första man lägger märke till är att hon har infört politisk censur på kommunens hemsida.
Numera finns där endast centerpartistiska bloggare.
Övriga partier plocks bort eller lyser med sin frånvaro.
Vart för hon Vetlanda? Är det ute med demokrati i denna stad?

Lars-Olof Reinfeldt
Att inlägget är helt bortom allt vanligt hyfs och vett är en sak men kan någon tala om för mig var gränsen går för vad man får påstå innan det är straffbart.

1 kommentar:

Lars sa...

"Eftersom detta är en ytterligt allvarlig anklagelse så ville jag se själv innan jag går vidare med det."

Suck!!

Nu har du blivit kommunalråd Gunilla och det borde väl finnas viktigare uppgifter att ta tag i än att bråka med omgivningen om småsaker.

Har du tänkt på att det kanske bara är du som tycker att det är en ytterst allvarlig anklagelse som Lars-Olof gjort? Själv tycker jag den är ganska oskyldig. Dessutom är det du som har det yttersta ansvaret för det som händer och sker i kommunen så LOR har nog rätt givet att någon antingen plockat bort länkar till bloggar eller att de förvägrat lägga upp länkar till lokala politikerbloggar.

Enligt min mening borde du lägga allt krut på att träffa chefstjänstemän på alla nivåer i kommmunen för att skapa engagemang avseende effektiviseringar och personalnedskärningar istället för att hålla på med externa besök och politiskt tjafs om bagateller.

I slutet på 90-talet var Oxelösund kummun i kris och det då nya kommunalrådet som också är en kvinna la allt krut på att träffa så många kommunanställda som möjligt för att precis som jag skriver ovan skapa engagemang för effektivisering av organisationen. Kan detta vara en förebild att följa så här i starten på din tillvaro som kommunalråd och ytterst ansvarig för allt som händer och sker i den kommunala organisationen?