onsdag, juli 16, 2008

Kortsemester

Hemma igen efter några tältnätter på Öland. Vi packade kvickt och drog iväg när vädret såg lovande ut och har haft en riktigt skön kortsemester.

Vi stannade på Böda hamns camping och har besökt några favoritställen och fått några nya favoriter dessutom.

Trollskogen är ett måste när man är på norra Öland och den maffiga eken som är ca 900 år. Thujaskogen fick också ett besök, tyvärr kraftigt skadad av stormarna Gudrun och Per. En stor del av det gamla beståndet hade fallit, sammanlagt ca 150 träd.

Byrums raukar kom härnäst.

Så blev det Ölandskroppkakor och lååång kö till Ninnis kroppkaksbod. De är fantastiskt goda med hemlagad smak fast jag måste säga att jag ändå föredrar de småländska som görs med kokta potatis.

En av kvällarna beställde vi bord på "Lammet och Grisen" ett mycket speciellt ställe mitt ute på alvaret. God mat och mycket mat och härlig stämning. Även många barnfamiljer och vi skrattade gott åt den lilla tös vid bordet bredvid som omsorgsfullt trädde sina köttbullar på ett grillspett likt smultron på ett strå. Sedan åt hon dem njutningsfullt en efter en från "strået". Fullständigt oberörd av allt omkring henne.

Flickorna har dessutom hunnit med att rida på öländska småvägar och ängar. Goda kontakter gjorde att de inte behövde sakna varken ridning eller mockning ens för dessa få dagar.

Inga kommentarer: