onsdag, juni 11, 2008

Drevet går i Gislaved

Fortsatt mediadrev om Arvid och hans fru i Gislaved. Nu handlar det om att kammarrätten gått på kommunens linje om att Arvid inte anses ha tillräckliga skäl för att flytta in på det boende som hans fru fått plats på.

Bland annat Expressen har skrivit ett antal artiklar i fallet. Fallet har lett till hot mot politiker i kommunen och det är allvarliga hot enligt vad man kan utläsa från media.

Ingenstans bland Expressens alla artiklar kan jag läsa det som faktiskt Radio Jönköping berättar. Nämligen att paret erbjudits ett gemensamt boende i Smålandsstenar men tackat nej med hänvisningen till att man inte vill bo någon annanstans än i Broaryd.
aret har erbjudits ett gemensamt boende på ett äldreboende i Smålandsstenar en bit bort, men Arvid tackade nej eftersom han ville stanna i Broaryd. Då har
kommunen hävdat att där inte finns den typen av gemensamt boende, och ett singelrum intill anses han inte ha rätt till eftersom han fortfarande är så pass pigg.

Det drevet handlar om är alltså att paret inte kan ges möjlighet att bo i just ett specifikt samhälle i kommunen, Broaryd, utan hänvisats till ett annat samhälle, Smålandsstenar, en bit bort i samma kommun där det finns möjlighet till gemensamt boende för makarna.

Många journalister väljer att inte ge den bakgrunden. Det är synd men knappast förvånande.

Inga kommentarer: