onsdag, september 12, 2007

Framåt

Hoppas att vi nu kan börja se framåt igen i det kommunala arbetet. Idag hade vi kommunstyrelse och skulle klubba igenom organisationsförändringarna för socialförvaltning och nämnd.

Två förvaltningar och två nämnder kunde vi klubba i en enig kommunstyrelse. Sedan kom vi till frågan om Ola Götesson. Oppositionen hade bestämt sig för att gå i opposition mot förslaget till att låta Ola ta hand om chefsrollen för den nya vård och omsorgsförvaltningen. På IFO-sidan kommer det att rekryteras en ny socialchef.


Tommy Bohman, gruppledare för socialdemokraterna, säger till Nyheterna att eftersom ingen tjänsteman pekats ut i någon av utredningarna, så är det socialchefen som är ansvarig för vad som hänt. Men han vill inte skapa någon anti-Ola-stämning utan hoppas nu ändå att det ska gå bra.

Säger Tommy Bohman till Radio Jönköping och "glömmer bort" att Barbro Hindberg i sin rapport riktar den skarpaste kritiken mot sektionschefen på familjesektionen, Bo Hedbrant och han avgick ganska omgående efter Uppdrag Gransknings program.

Tommy Bohman "glömmer också bort" att Ola Götesson med det nu beslutade förslaget inte får behålla sin post som socialchef som han haft under många år, utan får ta ett rejält kliv tillbaka i organisationen till att endast leda vård och omsorgsförvaltningen.

Socialdemokraterna "hoppas nu ändå att det ska gå bra", samtidigt som de reserverar sig. En mycket skarp markering direkt riktad mot en enskild person. En person som ledande socialdemokrater och vänsterpartister också demonstrerat mot utanför stadshuset och skanderat "Vad tycker vi om Ola, illa illa".

Inte skapa någon anti-Ola-stämning var det ja.

Jo, tjena!

Men som sagt. Jag hoppas nu på en nystart och på att vi äntligen ska kunna arbeta framåt igen. Det finns många bra och viktiga förslag till förbättringar i de utredningar som gjorts under denna tiden och min förhoppning är att det ska göra skillnad för utsatta barn både i Vetlanda och i landet.

Inga kommentarer: