Här kommer ett inlägg som har fått vänta ett tag eftersom den datorn där mina bilder finns gick sönder. Nåväl bättre sent än aldrig.
Hösten 1984 tillbringade jag i Genéve. En lärorik tid på många sätt men också många goda matminnen som sedan följt mig genom åren.
Under höstmånaderna kunde man köpa rostade kastanjer som någon frusen försäljare stod och rostade i gathörnen. Det doftade på ett alldeles speciellt sätt och man fick de varma kastanjerna i en strut av tidningspapper.
Väl hemma serverades de fortfarande varma kastanjerna med ett litet glas vitt vin, några goda ostar, lite smör och eventuellt lite citron.
Fantastiskt nog har jag varje år kunnat köpa kastanjer i min lokala butik. Jag skär ett kryss i toppen på kastanjerna och rostar i 225 graders ugn i ca 30 minuter. Det är sedan ett trevligt fredagskvällspyssel att pilla bort skal och den bruna hinnan innanför skalet och äta kastanjen med de goda tillbehören under trivsamt småprat.
Väl värt att prova!
6 kommentarer:
Hm....
Undra om man kan äta kastanjer, när man är nötallergiker?
Jag alskar rostade kastanjer! Sa himla gott! O jag tror att aven notallergiker kan ata det fast det ar ju bast att kolla!
Jag vet heller inte om man kan äta kastanjer även om man är nötallergiker.
Kanske någon annan i bloggrymden vet?
Och visst är det gott. Fast jag är inte så förtjust i kastanjepuré och sådant.
Jag googlade på allergi och kastanjer och fick upp följande information.
"Man har hittat ett samband mellan latexallergi och överkänslighetsreaktioner vid förtäring av avocado, bananer, jordgubbar, tomater, kastanjer, valnötter, körsbär, nektariner, persikor, plommon och skaldjur. Korsreaktioner kan även uppstå mellan latex- och benjaminfikusallergi."
Informationen är hämtad från följande länk:
http://allergi.nu/allergi/torel/
Åh. Jag är på jakt efter kastanjer men vet inte var att vända sig. Vilken är butiken du köper ifrån?
Skicka en kommentar