måndag, mars 29, 2010

Lynchmobben har nu vänt sig mot Bjästa

Två flickor har blivit våldtagna, en kille är dömd för detta, flickorna får utstå hot och trakasserier efteråt. Detta är fruktansvärt och jag vill verkligen visa "Linnea" och "Jennifer" och deras familjer mitt odelade stöd.

Men...

Det som nu sker är inte bättre. Den mobb som flickorna upplevde har inte försvunnit den har bara bytt riktning och vuxit i styrka. Hatet är oändligt, förlåtelsen obefintlig.

Uppdrag granskning har gjort ett reportage. Det var inte så svårt. Offer och förövare var enkla att visa upp. Ett helt samhälle har svikit sin moraliska plikt. Uppdrag gransknings reportrar har lagt ribban.

De har rullat hela samhällets innevånare, från den äldsta gamling till den minsta bebis i tjära och fjädrar och lagt upp dem på rad. Allt är förberett för den lynchmobb som väntar bakom hörnet.

"...det är ju rena rama skammen att säga att man kommer från Bjästa med tanke på hur korkade hela befolkningen är, det fick vi ju tydligt både se och höra i uppdrag granskning."

"Då vet vi att vi från och med nu kan benämna Bjästa som "Sveriges rövhål"..."


"att en hel ort kunde bestå av hjärndöda kräk
"

"byborna dom ska brännas på bål..
"

Reportrarna har lagt upp planen och nu när mobben närmar sig för att slita en hel by i stycken, utan urskillning, då drar de sig tillbaka till åskådarplats. För det smutsiga hantverket vill de inte utföra själva det överlämnar reportrarna till mobben.

"...att det skulle bli den här responsen kunde vi inte drömma om. Vi tycker det är fantastisk..."

"Vi och vår redaktör på Uppdrag granskning har verkligen jobbat hårt för att reportaget skulle ha en ton som inte uppfattas som anklagande mot pojken"

"Vi kunde inte föreställa oss att det här skulle hända."

De enda vinnarna i denna tragiska historia är Uppdrag Granskning och de två reportrarna. De kan se fram emot Guldspade och en rejäl skjuts i karriären med maffiga lönepåslag som följd.

Mina tankar går till "Linnea" och "Jennifer". Ni har mitt stöd men jag tänker också på alla dem i Bjästa som nu får utstå kollektiv bestraffning av en storlek som hittills aldrig tidigare skådats.

Inga kommentarer: